Οι τροφές που «καθαρίζουν» τους πνεύμονες
Καθημερινά εισπνέουμε και εκπνέουμε κατά μέσο όρο 20.000 φορές, φιλτράροντας τον αέρα που είναι απαραίτητος για την επιβίωση.
Λόγω των βλαβερών ουσιών και των επικίνδυνων σωματιδίων που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα, η επιβάρυνση των πνευμόνων είναι μεγάλη.
Οι τροφές που βοηθούν στη διατήρηση της υγείας των πνευμόνων μέσω της απομάκρυνσης των βλαβερών ουσιών, είναι:
- Σκόρδο: Τα υψηλά επίπεδα αλισίνης, της ένωσης που βρίσκεται στο σκόρδο, έχουν την ιδιότητα να μειώνουν τη φλεγμονή στους πνεύμονες, να καταπολεμούν τις λοιμώξεις και να εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες.
- Τροφές με φολικό οξύ: Σπανάκι, σπαράγγια, παντζάρια και φακές θα σας προστατέψουν, απομακρύνοντας τις καρκινογόνες ουσίες από τον οργανισμό σας, που συμβάλλουν στην εκδήλωση καρκίνου του πνεύμονα.
-Τροφές με καροτενοειδή: Τα καροτενοειδή βρίσκονται στα φρούτα και τα λαχανικά με πορτοκαλί ή κόκκινο χρώμα και περιορίζουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του πνεύμονα.
Πηγή: onmed.gr
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου