Τρόμος στην Ευρώπη από πυρινικά του Κιμ Γιονγκ Ουν.


United States Navy, Ship, Destroyer, Usn
Εάν ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν αποφασίσει, αντί για στόχο Νο 1 εχθρό της χώρας του , τις ΗΠΑ, να πλήξει την Ευρώπη. Οι πυρηνικοί διηπειρωτικοί του πύραυλοι είναι ή θα είναι σύντομα να το κάνουν.
Εάν, αντί να στοχεύσει απευθείας πχ την αεροπορική βάση ΜακΚόρντ στη δυτική ακτή  της Βόρειας Αμερικής, ο Κιμ Γιονγκ Ουν μπορεί να χτυπήσει την αμερικανική βάση της Σούδας στην Κρήτη.Το μόνο που θα χρειαστεί είναι διαφορετικός προγραμματισμός της τροχιάς του πυραύλου. Η συνολική απόσταση που θα διανύσει η ρουκέτα του ολέθρου είναι σχεδόν ίδια, περίπου 8.500 χιλιόμετρα. Οι δύο διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι, με την κωδική ονομασία Hwasong-14, τους οποίους ο Κιμ Γιόνγκ Ουν έχει ήδη εξαπολύσει σε δοκιμαστικές εκτοξεύσεις στις 4 και 28 Ιουλίου, κατ' εκτίμηση ειδικών, έχουν ωφέλιμο βεληνεκές που αγγίζει τα 10.000 χιλιόμετρα.
Η πυρηνική απειλή που απευθύνει η Βόρεια Κορέα, κατ΄ ουσίας προς όλο το πλανήτη, είναι απολύτως ρεαλιστική, πέρα από ειδικούς υπολογισμούς ακρίβειας που απαιτούνται (τα δεδομένα περισφής της γήινης σφαίρας κ.τ.λ.).
Πλέον οι τεχνικές δυνατότητες της βορειοκορεάτικής πολεμικής μηχανής έχουν φτάσει στο επίπεδο της επιδιωκόμενης και κρίσιμης σμίκρυνσης των πυρηνικών γομώσεων, ώστε αυτές να είναι προσαρμοσμένες στους βαλλιστικούς πυραύλους που ήδη διαθέτει και εξελίσσει με εντυπωσιακά ταχύ ρυθμό.
Δυστυχώς για την ανθρωπότητα, η Βόρεια Κορέα διαθέτει πυρηνικά όπλα μαζικής καταστροφής όπως εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου και υδρογονοβόμβας η δοκιμή της οποίας την οποίας την προηγούμενη Κυριακή προκάλεσε σεισμό 6,3 Ρίχτερ.
Η νοτιοκορεάτικές πηγές ανέφεραν ότι από τις μυστικές υπηρεσίες της Σεούλ καταγράφηκε κρυφή μετακίνηση διηπειρωτικού πυραύλου στη Βόρεια Κορέα, πιθανότατα προς την δυτική ακτή της Βόρειας Κορέας.
Στη Ευρώπη ήχουν κύματα κινδύνου. Στην Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία και Ρωσία η πολιτική ηγεσία προβαίνει σε δηλώσεις που μαρτυρούν έντονη ανησυχία για τις κινήσεις του Κιμ Γιόνγκ Ουν.
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, βρίσκεται σε διάλογο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ειδικά για την αντιμετώπιση της εκκολαπτόμενης βορειοκορεατικής κρίσης. Αντίστοιχα, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, συμφώνησε με τον Ιάπωνα ομόλογό της, Σίνζο Άμπε σε λήψη πιο αυστηρών αντιμέτρων απέναντι στις απειλές του Κιμ Γιόνγκ Ουν. Από τη δική του πλευρά, ο Ρώσος ηγέτης, Βλαντιμίρ Πούτιν, έκανε λόγο για «οικουμενική καταστροφή» εάν υπάρξει ένας νέος γύρος ανταγωνισμού ως προς τους πυρηνικούς εξοπλισμούς μεταξύ Βορείου Κορέας και Αμερικής. 
Ο Κιμ Γιόνγκ Ουν είναι μεν απομονωμένος, ενώ οι ΗΠΑ θεωρητικά θα συσπειρώσουν στην πλευρά τους την Ιαπωνία (μολονότι το σύνταγμα της συγκεκριμένης χώρας απαγορεύει την παραγωγή πυρηνικών όπλων), αλλά και την Ευρώπη.  O ρόλος της Κίνας ή και της ίδιας της Ρωσίας δεν είναι, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ξεκάθαρος.
Οπως καθόλου ξεκαθαρη ποια δεν είναι  η ενδεχόμενη, σχετικά ανώδυνη στρατηγική, αναχαίτισης του Κιμ Γιονγκ Ουν.
Θα πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά οι προειδοποιήσεις της Γαλλίδας υπουργού Άμυνας, Φλοράνς Παρλί, η οποία δήλωσε ότι «η Ευρώπη διατρέχει τον κίνδυνο να βρεθεί εντός βεληνεκούς των πυραύλων του Κιμ Γιόνγκ Ουν πολύ πιο σύντομα από ό,τι αναμενόταν».
Ας ελπίσουμε η Ελλάδα να μην έχει καμία στρατιωτική ανάμυξη.
Πηγή: msn.com





Σχόλια

24home.gr

MODACAFE.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις